Chimera van 1989 tot 1999:

28 maart 2005

Goede morgen heer Bos,

Wat was dat een verrassing om de kleine meid op deze manier weer terug te zien. Nog niet de reisverslagen gelezen maar wel samen met mijn vrouw de foto's bekeken, hartstikke leuk.
Een paar aanvullingen op haar leven van ' 89 tot '99 heb ik wel. Zoals gezegd hebben we haar in het vroege voorjaar van 1989 overgenomen van de fam. de Jonge uit Amersfoort. Omdat we nauwelijks zeilervaring hadden bleven we de eerste 2 jaar met haar op de Brielsemaas, met uitstapjes naar Haringvliet en Grevelingen. In die tijd begon het vale wit en blauw van het bootje me tegen te staan en werd zij in april 1991 met een nieuwe dubbel-D laag voorzien in de kleuren wit voor kajuit en dek en geel voor de romp. Daarna ging het erg snel wat de ruimwater ervaring betreft, we deden mee met de Hemelvaart Waddentocht. Vervolgd met een vakantie op Chimera vanuit Naarden over IJselmeer Waddenzee naar Ameland, Lauwersmeer naar Zoutkamp, de masten gestreken en door de slootjes naar Pieterbeuren. Op de terugweg zijn we, op Texel na, alle eilanden langs geweest, een wereld reis.
Aangestoken door verhalen over Denemarken werd Chimera in de zomer van ' 92 naar de wateren ten zuiden van Funnen versleept waar we een fantastische vakantie met haar gehad hebben, zie daar voor de BAD's van ' 95/96.
Na ruim 20 jaar trouwe dienst werden in ' 94 haar zeilen vervangen door zeilmaker M-sails in Oostvoorne. In de winter van ' 95 werden plannen gemaakt om in de zomer van '96 een tocht te organiseren met en voor de NKDE-leden rond de wateren van het eiland Äerř in Denemarken, met 17 scheepjes inclusief een aantal Britse gasten werd daar aan deelgenomen.
In ' 97 was zij deelgenoot aan het 30 jarige bestaan van de Drascombe en werd met ruim 60 broertjes en zusjes van Chimera de Solent en omgeving onveilig gemaakt. Een verregende zeilvakantie ' 98 in N- Duitsland (Rügen) met een vervroegd vertrek was de reden dat we vanaf dat moment het zeilen maar voor gezien moesten houden en werd Chimera te koop gezet.
Tot dat we haar na 6 jaar, gisterenavond, weer tegen kwamen op het wereld wijde web.
We zijn best gelukkig te weten dat ze niet ergens in een hoekje staat te verkazen zoals we dat afgelopen jaar in Schotland maar al te vaak hebben gezien.

Wij wensen u en Chimera nog vele prachtige tochten en een behouden vaart,

Co en André Hartensveld.

PS de foto is gemaakt tijdens het 30 jarig bestaan van de Drascombe in 1997.
We verlaten hier de monding Southamtonwater en zeilen naar de Newtown-creeks op Wight.klik voor vergroting